Can I do MBA With 40% Marks in Graduation? - Get Admission in MBA Course
College Disha
/

Can I do MBA With 40% Marks in Graduation? - Get Admission in MBA Course

25 Mar,2021

61

5 minutes read

Q1. Can I pursue MBA With 45% Marks in Graduation?

Ans- Yes, you can pursue MBA with 45% marks in graduation. There are various colleges accepting students with marks below 50%.

Q2. Can I get admission in MBA After Completing Graduation with second division?

Ans- Marks between 75% to 60% is 2-second division, the eligibility criteria of taking admission in MBA is 50% marks in graduation thus you fulfil the criteria and can get admission in MBA.

Q3. Is it possible to get admission to the MBA program?

Ans- Anyone who holds a graduation degree with at least 50% aggregate can get admission in MBA.

Q4. Can I do MBA with 50% in graduation?

Ans- The eligibility criteria of seeking admission in the MBA programme is a 50% score in graduation so you are eligible for doing an MBA.

Q5. Can I do MBA With 40% Marks in Graduation?

Ans- There are some colleges which give admission in MBA to the graduates with 40% marks in graduation.

Q6. What are the minimum Marks I need in Graduation to pursue MBA?

Ans- The minimum marks a candidate needs in graduation to pursue an MBA is 50%.

Q7. I am from SC Category, Can I do MBA with 47% marks in graduation?

Ans- Yes you can do MBA with 47% marks in graduation as the criteria for SC candidates in of 45% marks in graduation

Q8. How much marks are required in graduation for reserved category students in MBA?

Ans- Reserved category students need minimum 45% marks in graduation to seek admission in MBA.

Q9. Is it necessary to give an Entrance exam for taking admission in MBA?

Ans- If you want admission to top MBA colleges then yes you have to give an entrance exam as they select students on the basis of marks obtained in the entrance exam.  

Q10. I am a final year graduation student, can I apply for an MBA program?

Ans- Yes, You can apply Final year graduation students are eligible to apply for MBA programmes.

Q11. Can I get admission to a top MBA college without giving an entrance exam? 

Ans- Most of the Top MBA colleges and universities accept students who have given an entrance exam for taking admission in MBA, But there are some colleges that give admission in MBA without any entrance exam.

Q12. I am a graduate of BA English can I do MBA further?

Ans- If you want to do MBA after graduation in BA English then yes you can do all you need is 50% marks in graduation and you are eligible to do MBA further.

Q13. What is the eligibility Criteria for doing an MBA?

Ans- Eligibility criteria for MBA is graduation with at least 50% aggregate.

Q14. How to apply for MBA?

Ans- To apply for MBA you need to apply for the entrance exam, appear for the entrance exam, colleges will shortlist the candidates according to their marks in the entrance exam and then the selection process will start.

Q15. I have completed my 12th, can I do MBA now?

Ans- You can’t do an MBA after the 12th, first you need to attain a bachelor’s degree after that only you can do an MBA.

Q16. What is the minimum age required to do an MBA?

There is no age limit to pursue MBA, it is a master's degree you can apply for it anytime at any age after your graduation.

Q17. What is the duration of an MBA?

Ans- MBA is a 2 years post-graduation program, it includes 4 semesters in total.

Q18. Which body regulates MBA?

Ans- AICTE, All India Council For Education is the regulatory body of MBA.

Q19. Which are the top 3 MBA colleges in India?

Ans- Indian Institute of Management (IIM) is the best college in India for MBA. IIM Ahmedabad is on rank 1

IIM Bangalore is on rank 2

IIM Karnataka is on rank 3

Q20. I want to do MBA from IIM, how much score do I need in CAT for that?

Ans- IIM is the top college for MBA the minimum score you need in CAT is 90 to seek admission in IIM.

Apply for Admission 2021

Need help?

Copyright @2021. www.collegedisha.com . All rights reserved